• KLAAS
  • meer info
  • acteurs
  • uit de pers
  • media
  • nieuws

KLAAS

(5+ jaar) - november t/m december 2016

“Een Oudhollands Sinterklaasverhaal”

‘NTjong [brengt] met KLAAS […] het pure nostalgische Sinterklaasgevoel weer terug’, schreef de Telegraaf vorig jaar. Wie dit nostalgisch sinterklaasverhaal van de bekende jeugdauteur W.G. van de Hulst nog niet zag (of nog eens wil zien), heeft geluk: KLAAS is opnieuw te zien in theaters door heel Nederland!

Een spannende en ontroerende voorstelling vol wintergevoel en hoopvolle verwachting, waarin een kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen. KLAAS speelt in een prachtig miniatuurdraaitoneel, geïnspireerd op het oude Scheveningen en Panorama Mesdag. 

Meer info

Een kleine jongen kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is winter aan zee. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven; de muts van Sint. Een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel en hoopvolle verwachting, waarin een kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen.

KLAAS is een nostalgisch Oudhollands Sinterklaasverhaal van de bekende Nederlandse jeugdauteur W.G. van de Hulst. Een vertelling met de smaak van warme chocolademelk en de geur van pepernoten, die doet denken aan Herman Heijermans’ Op hoop van zegen, maar dan voor jonge kinderen. In een prachtig miniatuur verteldecor, geïnspireerd op het oude Scheveningen en Panorama Mesdag.

De pers over KLAAS:
“In een lieflijk minidecor vol porseleinen huisjes en dito poppetjes, uitvergroot door een camera, wordt [...] het charmante verhaal verteld van het arme jongentje Klaas die de mijter van Sinterklaas aan het strand vindt en daarmee het enige juiste doet.” de Telegraaf

Acteurs

Remco Melles
Kim Berkenhagen

Artistiek team

Regie Noël Fischer
Tekst W.G. van de Hulst
Dramaturgie Martine Manten
Vormgeving Marianne Burgers

Medewerkers

Productieleiding Meeke Beumer
Voorstellingsleiding Kees van Mameren

Acteurs

Remco Melles

Kim Berkenhagen

Goedheiligman op weg naar theaters

de Telegraaf, 10 november 2015
door Esther Kleuver

'NTjong [brengt] met KLAAS (5+), naar het gelijknamige boek van W.G. van de Hulst uit 1945, het pure nostalgische Sinterklaasgevoel weer terug'

'In een lieflijk minidecor vol porseleinen huisjes en dito poppetjes, uitvergroot door een camera, wordt door Feike Looyen en Remco Melles het charmante verhaal verteld van het arme jongentje Klaas die de mijter van Sinterklaas aan het strand vindt en daarmee het enige juiste doet'

Voorverhalen

Media

Op de foto: Feike Looyen, Remco Melles

Scènebeeld

Fotograaf: Bowie Verschuuren
Op de foto: Feike Looyen, Remco Melles

Scènebeeld

Op de foto:

Fotograaf: Bowie Verschuuren
Op de foto: Remco Melles

Fotograaf: Bowie Verschuuren
Op de foto: Remco Melles
Op de foto:

Fotograaf: Bowie Verschuuren
AJAX CONTENT

Nieuws

16 november 2016Zie ginds komt... KLAAS!

18 november 2015

O, kom er eens kijken... naar KLAAS!

‘NTjong [brengt] met KLAAS (…) het pure nostalgische Sinterklaasgevoel weer terug’, aldus de Telegraaf. Nu te zien in heel Nederland!

meer
AJAX CONTENT