08 oktober 2013Casper Vandeputte genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013

De prijs bedraagt 10.000 euro. Casper Vandeputte en Sadettin Kirmiziyüz zijn genomineerd voor de tekst van Somedaymyprincewill.com. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Nederlandse Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De laureaat wordt bekendgemaakt op 25 november in HETPALEIS in Antwerpen. 

Casper Vandeputte genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013

Casper Vandeputte is sinds augustus 2013 regisseur bij het Nationale Toneel. Op dit moment is hij bezig met de repetities voor de voorstellingen Nieuwspoort en Titus.

Nieuwspoort is een theatraal onderzoek gebaseerd op nieuwsberichten, documentaires, eigen interviews met politici en nieuwsmakers en observaties in en rond het Tweede Kamergebouw. Het vertrekt vanuit de terugkerende ergernis bij het zoveelste nietszeggende politieke interview: “Stel nu eens de juiste vraag!”
Nieuwspoort – van 20 november t/m 7 december 2013 in theaters

Titus is een solovoorstelling over het harde maar fantasierijke leven van een slagerszoon. Casper regisseert dit ontroerende en soms hilarische stuk van Jan Sobrie over een jongen in strijd met zijn omgeving en een grote fantasie.
Titus – van 24 t/m 28 november 2013 in Theater aan het Spui