05 maart 2014Geslaagde aftrap Urban Stories

Urban stories is een opvallend meerjarig theaterproject. Onder deze verzameltitel maakt NTjong een actuele stadsbiografie, een live oral HISTORY van Den Haag. De avond was een besloten diner voor toekomstige samenwerkingspartners en mensen die hebben meegewerkt aan de eerste Urban stories. 

De eerste Urban Story is de minidocumentaire ‘Haagse curry’ van Anil Jagdewsing. In deze film gaat hij op zoek naar de grootste Hindoestaanse gemeenschap van Nederland (in Den Haag) en naar wat een Hindoestaan eigenlijk is. De film is hier te bekijken.

Muriël Besemer ging voor de tweede Urban Story op bezoek in het stadsdeel Laak. Heel Nederland kent de Haagse Schilderswijk, maar wie komt er ooit in Laak? Een cultureel divers stadsdeel, met een relatief gesloten karakter, waar veel gebeurt.
Wie zijn de mensen in Laak die zich bekommeren om jongeren, optreden als mentor en de boel sociaal bij elkaar houden. Waarom doen ze dat en wat bereiken ze?

Tijdens deze eerste Urban Happening zaten de bezoekers aan tafels die de stadsdelen van Den Haag vertegenwoordigden. Onder leiding van ‘tafelburgemeesters’ werd gesproken over wat een thuis is en wat we als mensen zelf voor onze buurt kunnen doen. Dat gaf genoeg stof tot geanimeerde gesprekken die vroegen om een vervolg. Dat vervolg komt er zeker.

Houd de site in de gaten om de projecten van Urban Stories te volgen en voor de volgende Urban Happening.