21 april 2016Haags theaterweekend vol vooruitkijken en afsluiten

Het Nationale Toneel is goed vertegenwoordigd in Den Haag dit weekend. Tournees worden afgesloten, gestart en er wordt vooruitgeblikt op een nieuw theaterseizoen.

De hele week waren er al try-outs van Fit to fly en zaterdag is de officiële première in het NT gebouw. Het door Casper Vandeputte geschreven en geregisseerde stuk krijgt nu al geweldige reacties. 

Haags theaterweekend vol vooruitkijken en afsluiten

NTjong sluit juist drie tournees af. Zaterdag en zondag zijn de laatste en uitverkochte voorstellingen van In mijn hoofd ben ik een dun meisje in Zaal3 en bij Rabarber vier besloten voorstellingen van Don Quichot denkt na! en Lucy ♥ Ringo.

Zaterdag is er in de Koninklijke Schouwburg de voorjaarsbijeenkomst voor de vrienden van het Fonds KSNT. Tussen 14.30 en 17.00 krijgen ze alles te horen over het nieuwe seizoen en als eerste de kans om kaarten te kopen. Presentatrice Isolde Hallensleben, bekend van de Jakhalzen en als achtjarige haar acteercarrière begonnen bij Rabarber, vraagt programeurs en directie van het Nationale Toneel, de Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui de hemd van het lijf. Geïnteresseerd? U kunt nog vriend worden.

Zaterdag is ook de open dag van de Hoge Raad der Nederlanden. Voor het eerst in het nieuwe gebouw aan de Korte Voorhout. Net als vorig jaar bundelen de Hoge Raad en het Nationale Toneel hun expertise voor een theatrale re-enactment, dit maar geregisseerd door Theu Boermans. Hé schatje! gaat over twee zaken uit 1975 en 2015. Antoinette Jelgersma en Mark Rietman spelen het slachtoffer en de aangeklaagde en de rechters en openbaar aanklager zijn allen echte leden van de Hoge Raad en het parket. Gratis toegankelijk om 11.00, 13.00 en 15.00 uur, reserveren is niet mogelijk.