22 november 2016Kaatje Kooij wint Piket Kunstprijs

Actrice Kaatje Kooij heeft de Piket Kunstprijs 2016 gewonnen. In Theater aan het Spui nam zij gisteren de prijs in ontvangst, voor haar bijdrage aan het Haagse culturele klimaat wat betreft toneel. Vorig seizoen speelde Kaatje in In mijn hoofd ben ik een dun meisje van NTjong. Deze voorstelling is vanaf september 2017 weer te zien in het theater.

De jury omschreef Kaatje als "authentiek, serieus en ook bescheiden, poëtisch en fijngevoelig. [Ze] zoekt [...] het experiment op door buiten de gebaande paden te treden en verwerkt [...] daarin een vleugje eenzaamheid. [...] Kaatje zoekt de uitdagingen waar ze kan." Andere winnaars waren: Debbie Young in de categorie schilderkunst en Alice Godfrey voor dans. De Juryprijs ging naar Leo Spreksel.

Sinds 2014 worden de Piket Kunstprijzen uitgereikt in drie vakgebieden: toneel, schilderkunst en dans. De prijzen zijn bestemd voor talentvolle kunstenaars tot dertig jaar, die "binding" hebben met de regio Den Haag. Tijdens deze derde uitreiking kregen de winnaars een sculptuur van kunstenares Anneke Schat en een cheque van 8.000 euro.

Bekijk het profiel van Kaatje, inclusief interview, op de website van de Piket Kunstprijs.

Kaatje Kooij wint Piket Kunstprijs