06 november 2014Labjassen in succesvol educatieproject Leo & Lena

Ooit was het pand aan de Kerkstraat in Den Haag een school, toen werd het een theater en vorige week bezetten types in labjassen het gebouw. NTjong heeft het namelijk omgetoverd in een tijdelijk laboratorium, waar Haagse leerlingen opdrachten uitvoerden onder begeleiding van theaterdocenten. 

Labjassen in succesvol educatieproject Leo & Lena

Het educatieproject sluit aan bij ‘puberkomedie’ Leo & Lena, de voorstelling die nog t/m 30 november door Nederland toert. Alle opdrachten borduren voort op thema’s uit die voorstelling, onderwerpen als liefde, vriendschap, verveling, ouders en dromen. Steeds als de toeter klinkt, verhuizen de leerlingen naar de volgende opdracht. Ze volgen de nummertjes en lijnen die op de vloer zijn getapet. Maken ze bij opdracht 6 een protestbord (Leo moet van zijn vader braaf naar school, maar ‘waar word jij boos om?’), staan ze even later oog in oog met een actrice die ze moeten overtuigen om haar droom te volgen. Leerlingen en leerkrachten zijn enthousiast over het educatieproject. Docenten Martien en Johan van groep 7 en groep 8 van de MM Boldinghschool: ‘oprecht heel erg leuk (…) mooie opdrachten (…) boeiend om te zien hoe een kleine 60 kinderen bijna een hele ochtend heel erg geïnteresseerd meededen’.

Ieder seizoen kiest NTjong één voorstelling waarbij een uitgebreid educatief traject wordt aangeboden aan de scholen in Den Haag. Dit seizoen is dit Leo & Lena.

 

Foto's © Martien Maas, Johan Zwetsloot