05 juni 2015Sallie Harmsen wint de Zilveren Krekel

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft de tweede en laatste serie winnaars van de Zilveren Krekels 2015 bekendgemaakt. Alle winnaars maken op zondag 13 september kans op de Gouden Krekel, de Jeugdtheaterprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) voor de meest indrukwekkende podiumprestatie en meest indrukwekkende jeugdproductie. Eerder won de NT-jong-voorstelling Leo & Lena al een Zilveren Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdproductie.

In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ ontvangt nu ook Sallie Harmsen een Zilveren Krekel 2015 voor haar rol van lieve, gekke, denkende en dichtende Polleke. Naast Sallie Harmsen is ook Wart Kamps genomineerd. Hij is genomineerd voor zijn rol in De Zere Neus van Bergerac van het Ro Theater.  

De jury over Sallie Harmsen: “Sallie Harmsen is als Polleke het sprankelend middelpunt van krachtige tegenspelers – een feest om naar te kijken.” Sallie Harmen ontving afgelopen zondag 31 mei voor dezelfde rol een Guido de Moorprijs. Volgend seizoen is Sallie Harmsen te zien in Midzomernachtdroom en The little foxesPolleke was te zien 7 maart t/m 23 mei 2015.