10 maart 2015Sterrenregen voor Polleke

Afgelopen zondag was de première van Polleke in een bomvolle Koninklijke Schouwburg te Den Haag! De vier en vijf-sterren-recensies stromen binnen.

NRC Handelsblad ★★★★★
"Guus Kuijers ‘Polleke’ is ook op toneel een ontwapenend meisje"
meer>(€)

het Parool ★★★★★
"Ontwapenend gegoochel met grappen en gevoelens"
meer> (€ blendle) 

de Volkskrant ★★★★
Volkskrant-recensent Annette Embrechts is vol lof over hoofdrolspeelster Sallie Harmsen: "Harmsen speelt Polleke, nee Harmsen ís Polleke (...). Wat komt deze actrice dicht in de buurt van dat gekke, lieve, dichtende en denkende romanmeisje. (…) Met haar pubermotoriek tilt Harmsen de levensvragen van Polleke lichtvoetig op.”
meer> 

Theaterkrant ★★★★
Op Theaterkrant roemt Pieter Rings de regie en decor van Polleke: “tweeënhalf uur lang topacteren door een ijzersterke cast en met enorme decors (...). De verrukkelijkheid van de voorstelling komt door de regie van Noël Fischer en de dramaturgie van Martine Manten. Het enige moment waarop [Sallie Harmsen] heel even niet te zien is (...) mis je haar zelfs.”
meer> 

 

Polleke is nu te zien in heel Nederland!

Sterrenregen voor Polleke

Trouw ★★★★ 
"Pollekes levensverhaal kruipt onder je huid”
"De samenwerking tussen het Nationale Toneel en NTjong, werpt zijn vruchten af. In de familievoorstelling 'Polleke' maken topacteurs hun debuut in het jeugdtheater en ook met het decor pakt het NT groots uit. Maar het mooist is het verhaal, waarin je helemaal wordt ondergedompeld.”

Elsevier ★★★★★ 
"Mooie ode aan de verbeelding”
"De 25-jarige Sallie Harmsen overtuigt als tiener, ze heeft een flexibele speelstijl en is grappig. Majd Mardo speelt meesterlijk een verontwaardigd Marokkaans jochie en Jaap Spijkers valt op als Polleke’s mopper-opa. Het komt samen in een fantasierijk decor van Thomas Rupert, waarin moeiteloos een appartement of boerderij wordt gesuggereerd.” 


fotograaf: Janiek Dam