06 december 2013Succesvol festival 100% NTjong

Het openingsfestival 100% NTjong was een groot succes. De hele week was het een gezellige boel met voorstellingen, nagesprek, workshops met scholen en bso’s, lekkere (zwart-witte!) pannenkoeken en een Sinterklaas-ontbijt. Alle voorstellingen van het nieuwe jeugdtheatergezelschap van Den Haag waren te zien: Lucy (L) Ringo*, Zebra Zebra (co-productie met BonteHond), Titus, Mijn jas is mijn huis (in co-productie met het Residentie Orkest), Kamishibai en Himmelblau.

NTjong werd zondag 24 november officieel ingeluid met een grote Japanse gong (met dank aan Percossa) door Marjolein de Jong, de wethouder van cultuur van Den Haag. Daarna waren er de hele dag voorstellingen te zien.

Doordeweeks kwamen heel veel scholen op bezoek bij Theater aan het Spui voor workshops en voorstellingen van NTjong.
Woensdag was een VIP-voorstelling van Zebra Zebra met vooraf onder andere de uitreiking van de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd. Elisah van bso Fantasia en Elisa van bso 2Samen wonnen tot hun grote verassing de Zebra Zebra ontwerpwedstrijd. Het kostuumatelier van het Nationale Toneel maakte voor hen hun ontwerp om maat en zo straalden de meisjes in hun winnende zwart-witte ontwerp op de catwalk.

Zondag werd het festival goed afgesloten met een gezellig druk Sinterklaasontbijt en een voorstelling van Zebra Zebra.

NTjong heeft genoten van deze feestweek en al het enthousiasme van iedereen. Bedankt voor een hele mooie week!