17 maart 2016Vanaf zondag: NTjong op festivals in Den Haag en Amsterdam!

NTjong speelt de komende weken, naast de landelijke tournee In mijn hoofd ben ik een dun meisje (12+), de voorstellingen Klein mannetje heeft geen huis (4+) en Don Quichot denkt na! (6+) op festivals in Amsterdam en Den Haag.

Aanstaande zondag 20 maart is de vertelvoorstelling Klein mannetje heeft geen huis te zien op het Boekids Festival in Den Haag. In het Humanity House speelt de voorstelling twee keer in de middag. Boekids is een cross-over festival waar dwarsdenkers, vrijbuiters en avonturiers geïnspireerd worden door muziek, literatuur, theater, workshops, spoken word en meer. Ga naar www.boekids.nl voor meer info en tickets!

Op zaterdag 9 april staat Don Quichot denkt na! vervolgens op het Filosofiefestival in Jeugdtheater De Krakeling (Amsterdam). Don Quichot is een wonderbaarlijk, energiek én filosofisch avontuur, geïnspireerd op de beroemde Don Quichot en speciaal geschreven voor NTjong door kinderboekenschrijver Benny Lindelauf. 

Vanaf zondag: NTjong op festivals in Den Haag en Amsterdam!

Klein mannetje heeft geen huis (4+)
voorheen: Kamishibai voor Kleuters

Op een lichtvoetige, beeldende manier vertelt Klein Mannetje heeft geen huis een aantal korte, poëtische teksten voor kinderen van schrijvers als Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen over waar je thuis is en waar je je thuisvoelt. Met je neus bovenop de verteller en een minuscuul schaduwtheater, een papieren poppenkast vol origami-dieren en een aaibaar museum. Strandzand, stromend water en windklokjes zorgen voor een bijna meditatieve ervaring.

ntjong.nl/klein-mannetje

Don Quichot denkt na! (6+)

Een ridder strompelt de klas binnen. In zijn helm zit een deuk, in zijn harnas een grote barst. Hij heeft gevochten. Maar met wie en waarom? Het is maar goed dat zijn knecht goed voor hem zorgt. Nou ja, het is eigenlijk zijn buurman. En de ridder is trouwens ook geen ridder, want ridders bestaan al honderden jaren niet meer. Maar hoe kun je niet bestaan als je zelf zeker weet dat je wél bestaat?

De ridder snapt er niks van. Wie zegt eigenlijk wat waar is en wat gelogen?
Gelukkig is zijn knecht er. En de klas natuurlijk.
Zij zullen de ridder weleens helpen met nadenken.

ntjong.nl/don-quichot

foto Klein mannetje heeft geen huis: Bowie Verschuuren