22 december 2016Waar geloof jij in?

NTjong en Het Nationale Theater treden met Eerst zien dan geloven buiten de muren van het theater. Drie theatermakers en een fotograaf gaan op onderzoek in drie van de vele gebedshuizen die Den Haag rijk is om verhalen te verzamelen over religie en rituelen. En de antwoord op de vraag wat deze gemeenschappen bindt. Tegelijkertijd spreken onze makers met mensen die direct om de gebedshuizen heen wonen: wat zijn hun verhalen, rituelen en gebruiken? En denken zij iets met het gebedshuis te maken te hebben? Kom kijken bij een reeks theatrale happenings in de drie gebedshuizen en de foto-installatie in Theater aan het Spui

De eerste theatermaker is net gestart met de repetities en het onderzoek. Maak kennis met Martijn Klink. Martijn is in 2013 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tijdens en na zijn opleiding heeft hij zich gericht op locatietheater. Hij maakt onder andere voorstellingen voor Over het IJ Festival en Theater aan het Spui. In zijn voorstellingen is hij op zoek naar een combinatie van engagement en absurdisme. De wereld waarin we leven wordt voortdurend ontregeld door zijn gejaagdheid, conflicten en zijn mislukte pogingen om samen dingen op te lossen. 

Waar geloof jij in?

Bethel
De komende tijd werkt Martijn aan een theatervoorstelling over kerk- en buurthuis Bethel en haar buren. En daarom verzamelt hij zoveel mogelijk antwoorden op deze vragen:

Waar geloof jij in?
Hoe doe je dat?

Martijn ontvang graag jouw antwoord! Mail Martijn en kom van donderdag 2 t/m zondag 12 februari kijken in kerk- en buurthuis Bethel.