Organisatie

Nu ook theater voor kinderen en jongeren bij het Nationale Toneel! NTjong maakt theater voor iedereen met een jong hart. We vertellen verhalen over de wereld om ons heen. Soms nieuw, soms bekend, maar altijd anders en onverwachts. NTjong speelt niet alleen in het theater maar ook op school en in de buurt met voorstellingen en educatie. NTjong is het nieuwe jeugdtheatergezelschap van Den Haag. De artistieke leider is Noël Fischer.

Kom kijken als je durft!


Wat maken we?
NTjong maakt theater dat midden in de samenleving staat, waarin jong en oud zich kan herkennen. Dat kan door radicale en actuele bewerkingen te maken van klassieke en moderne toneelteksten en verhalen uit de wereldliteratuur.  Maar NTjong zal ook voorstellingen maken waarin het zwaartepunt ligt bij beeld, muziek en fysiek spel. Ten slotte gaat NTjong het theater uit, de wereld in, met locatieproducties, schoolvoorstellingen en community-projecten. Want NTjong doet meer dan alleen voorstellingen spelen in theaters. We zoeken ons jonge publiek op in de buurt en op scholen. Omdat we jongeren en kinderen willen prikkelen en aanzetten tot nadenken maken we bij elke voorstelling een educatief programma. Dat kunnen lesbrieven zijn voor in de klas, workshops of opdrachten ergens op straat. Zo zoeken we een verbinding tussen wat wij maken en vertellen en de wereld van ons publiek.

De voorstellingen van Noël Fischer zijn soms grotesk, de beeldtaal is uitbundig en er zit veel humor in, maar daarnaast is er altijd een diepere laag. Uiteindelijk gaat het altijd om emoties en het raken aan thema’s die kinderen bezighouden. 

NTjong is
brutaal, nieuwsgierig, optimistisch, jong van geest, oprecht, bezield, avontuurlijk.